teisipäev, 27. jaanuar 2009

Lillkapsas singi-juustukastmes

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Toidu tegemiseks oleks vaja ahjuvormi. Keedetud lillkapsaõisikud pannakse kuumakindlasse klaavormi või mõnda teise vormi, sinna peale valatakse singi-juustu-piimasegu ja pannakse mõneks minutiks ahju. Päris maitsev!

VAJA LÄHEB:

2 pakki külmutatud lillkapsast
1 detsiliiter kohvikoort
1 detsiliiter piima
2 detsiliitrit riivjuustu
pool teelusikatäit soola
100 grammi taist sinki
cayenne pipart (hästi vähe)


TEGEMISKÄIK:


Lillkapsas keeta väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks ja peale kurnamist panna ahjuvormi. Kohvikoor ja piim lasta kuumaks, lisada sool, singitükid ja riivjuust, kuumutada nõrgal kuumusel kuni juust on sulanud, kui on tunda, et kaste on paksemaks läinud, riivjuustutükid ei uju enam piima sees, vaid on sulanud ühtlaseks.
Kaste valada ahjuvormi keedetud lillkapsatükkidele, peale raputada veel veidi riivjuustu. Panna koos ahju 5 minutiks.

Kommentaare ei ole: