teisipäev, 27. jaanuar 2009

Singi-juustu ahjusaiad

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Need on sellised ahjusaiad, mis pannakse tihedalt üksteie kõrvale, kaetakse singi kuubikute ja riivjuustuga ja siis valatakse üle muna-piimaseguga. Küpsevad pehmed saiad.


VAJA LÄHEB:


10 saiaviilu
50 grammi sinki
2 muna
pool teelusikatäit soola
2,5 detsiliitrit piima
2 detsiliitrit riivjuustu


TEGEMISKÄIK:


Saiaviilud laotada kõrvuti väiksemale ahjupannile, katta singikuubikute ja riivjuustuga. Munad kloppida kahvliga lahti, lisada sool ja piim. Singi ja juustuga kaetud saiaviilud valada muna-piimaseguga üle. Piimasegu jookseb ka pannile, kuid saiad tõmbavad selle kohe endasse. Küpsetada eelkuumutatud 225 kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.

Saiad on maitsvad ja jäävad pehmemat sorti, soovi korral võib süüa ka noa ja kahvliga.

Kommentaare ei ole: