TOIDU ISELOOMUSTUS
Selle toidu tegemiseks on vajalik ahjuvorm, näiteks kuumakindel klaasnõu. Valmistamine on lihtne.
VAJA LÄHEB:
umbes 1 kg pelmeene
4 muna lahtiklopitult
4 detsiliitrit piima
1 paprika
1 sibul
1 teelusikas soola
1,5 detsiliitrit riivjuustu
TEGEMISKÄIK:
Paprika lõigata väikesteks tükkideks, sibul hakkida, praadida õlisel pannil koos läbi. Munad kloppida lahti, lisada piim ja sool, segada.
Pelmeene ei sulatata enne vormi tegemist.
Panin üle poolte pelmeenide vormi tihedalt üksteise kõrvale, nende peale valasin läbi praetud praetud paprika ja sibulatükikesed ning riivjuustu.
Sinna peale panin ülejäänud pelmeenid. Lõpuks valasin peale muna-piimasegu, nii et pelmeenid olid enam-vähem piimaseguga kaetud. Küpsetasin 50 minutit, alguses oli kaas peal, aga selle võtsin üsna varsti pealt ära. Vahepeal natuke õrnalt segasin ka lootuses, et siis tõmbavad pelmeenid kiiremini piima endasse.
Toidu maitse oli hea, meenutas mulle lasanjet. Mees jäi väga rahule, minu jaoks oli liiga rammus. Mina eelistaksin siiski pelmeenivormile lihtsalt ainult pelmeene süüa.
laupäev, 25. juuli 2009
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar